Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Ayrıntılı Konu Bilgileri
Konu BaşlığıKonu: Eğitim Bölgesi Zümre İlçe Toplantı Tutanağı
Cevap SayısıCevap Sayısı: 8 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 10279 defa
Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Eğitim Bölgesi Zümre İlçe Toplantı Tutanağı  (Okunma Sayısı 10279 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
. Yönetici(ad)
*
Üye No: 1
Teşekkür Sayısı: 708

Özel Mesaj (Offline)
« : 15 Ağustos 2008, 14:05:13 »

İndirmek için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
tıklayınız
reklamlar
matematikögretmeni'adli üyenin imzası

İlköğretim Matematik Öğretmenlerinin Buluşma Noktası
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
www.ilkmat.net

Yeni sitemiz ''www.ilkmat.biz''yayında
İlköğretim Matematik Öğretmenleri V.İ.P buluşalım.
Altın Üye
Üye No: 5679
Teşekkür Sayısı: 52
hiç kimse görmek istemeyen kadar kör değildir.

Özel Mesaj (Offline)
« Yanıtla #1 : 09 Eylül 2009, 10:04:24 »

teşekkürler
sessiz frtna'adli üyenin imzası

vakti geldiğinde beklemek niye?
koyulmuş gönül verdiği yola.
yürür bir vadiden bir vadiye,
engel tanımaz sessiz fırtına.
yeni üye
*
Üye No: 14485
Teşekkür Sayısı: 0

Özel Mesaj (Offline)
« Yanıtla #2 : 09 Eylül 2009, 23:21:27 »

teşekkürler

hmtmat Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...

yeni üye
*
Üye No: 29565
Teşekkür Sayısı: 1

Özel Mesaj (Offline)
« Yanıtla #3 : 14 Eylül 2010, 20:49:10 »

TEŞEKKÜRLER

yunusemre25 Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...

yeni üye
*
Üye No: 14178

Özel Mesaj (Offline)
« Yanıtla #4 : 16 Eylül 2010, 23:47:37 »

teşekkürler

cengizelibal Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...

yeni üye
*
Üye No: 14178

Özel Mesaj (Offline)
« Yanıtla #5 : 17 Eylül 2010, 01:35:02 »

2010 – 2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM ORTAKÖY İLÇESİ MATEMATİK DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞI

Zümre No: 1
Dersin Adı:  Matematik
Toplantı Tarihi: 16.09.2010
Toplantı Saati:  14.00
Toplantı Yeri: Ortaköy Lisesi
Zümre Başkanı: Cengiz ELİBAL

GÜNDEM MADDELERİ
1.Açılış ve Yoklama
2.Yazman seçimi ve gündemin oluşturulması
3.Eğitim ve öğretim programlarının uygulanmasında karşılaşılan güçlükler ve bu güçlüklerin giderilmesi
4. Öğrencilerin çalışma ve eğitim durumları ile bölgenin özellikleri incelenerek öğrencilerin başarılı olmaları konusunda alınması gereken önlemler 
5. Ders programlarının ve derslerin birbirine paralel olarak yürütülmesi
6. Derslerde izlenecek yöntem ve teknikler ile zümre öğretmenlerinin eğitim ihtiyaçları ve derslerde kullanılacak eğitim araç ve gereçlerinin, donatım önceliklerinin belirlenmesi
7. Ünitelendirilmiş yıllık ve günlük planlarla ilgili olarak bölgede birlik ve koordinasyonun sağlanması
8. Ölçme ve değerlendirmede birlik ve beraberliğin sağlanması
9. Eğitim ve öğretim alanındaki yeni gelişmelerden öğretmenlerin bilgilendirilmesi
10. Bölgedeki eğitim ve öğretimin planlanmasında, zümre branşlar arası bilgi akışı ve paylaşımı ile öğrenci başarısının artırılması
11. Öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerle öğrenme güçlüğü çekilen konuların ilgili sınıf veya zümre öğretmenleri ile iş birliği yapılarak belirlenmesine ve gerekli önlemlerin alınmasına
12.Bölgede standart başarı testlerinin uygulanarak toplanan bilgilerle örgencilerin genel başarı seviyelerinin belirlenmesine
13. Öğretim programları ile öğretim hizmetlerinin değerlendirilerek öğretim kalitesinin yükseltilmesine
14. İlköğretimdeki ilgi ve yeteneklerine göre orta öğretim kurumlarına geçişlerine kılavuzluk edecek tanıtıcı programların hazırlanması
15. Bölgenin eğitim ihtiyacı belirlenerek bu ihtiyacın giderilmesine ilişkin görüş ve öneriler
16. Dilek ve temenniler

Matematik Zümre Başkanı
                                                                                  Cengiz ELİBAL

2010 – 2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MATEMATİK DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞIDIR

KARAR NO: 1
KARAR TARİHİ: 16.09.2010
TOPLANTI YERİ: Ortaköy Lisesi
TOPLANTI SAATİ: 14.00

1.Toplantı yöneticisi Cengiz ELİBAL zümrenin başarılı geçmesini diledi. Yapılan yoklamada
Cengiz ELİBAL, Mevlüt Burak ŞARLAK, Neriman ÜREN, H.Mehmet POLAT, Cebrail ERALTIN, Yılmaz KAÇAR, Yusuf KARAKAYA, Sedat YEĞEN toplantıda hazır bulundukları görüldü.

2.Zümreye katılanlar arasından Mevlüt Burak ŞARLAK kurul yazmanlığına seçildi. Gündem başkan tarafından üyelere okunarak eklenmesi istenilen madde olup olmadığı soruldu eklenecek madde bulunmayınca gündem sırası ile görüşülmeye başlandı.

3. Eğitim ve Öğretim programlarının uygulanmasındaki en önemli güçlüklerden bir tanesi haftalık ders saatinin yetersizliğidir. Bu durum konu anlatımı esnasında yeterince etkinlik uygulanamamasına sebep olmaktadır. Etkinlik uygulamaları öğrencilerle tek tek ilgilenmek gerektirdiğinden çok fazla zaman almakta bu durum konuların tamamlanmasını güçleştirmektedir. 
   Ayrıca okullarımızdaki sınıf yetersizliklerinden dolayı ders sınıfı uygulamasının yapılamaması yine dersin işlenişini güçleştirmektedir. Etkinlik uygulamalarında gerekli malzemenin öğrenciler tarafından getirilmemesi ve bunun okuldan temininin mümkün olmaması sebebi ile uygulamalarda güçlük çekilmektedir.
   Yeni programda konuların çeşitliliğinin artırılması müfredatın tamamlanmasında zaman sıkıntısına sebep olmaktadır. Bu sebeple haftalık ders saati yeterli gelmemektedir.

4. Öğrencilerin başarılı olması yönünde alınabilecek önlemler olarak başlıca ders saati dışında gerekli hazırlıklar yapılarak imkan olursa her okulda yada bölgede pilot olarak seçilebilecek okullarda etüt sınıflarının oluşturulması ve yetiştirme kurslarının açılması gerekmektedir.
   Öğrenci velileri ile işbirliğinin artırılarak velinin eğitim öğretim sürecine etkin olarak katılımı sağlanmalıdır.

5. Ders programının ve derslerinin bölgede paralel olarak yürütülmesi konusunda, öğretmenlerimizin kılavuz kitaplarda belirtilen konuları vermeleri ve bu konular dışına çıkmamaları konusunda fikir birliğine varılmıştır.

6. Derslerde işlenecek metotlar başlıca yaparak yaşayarak, problem çözme, soru-cevap, anlatım v.b. metotlar kullanılmalıdır. Mümkün olduğunca uygulamalı olarak etkinliklerin sınıf ortamında yapılması, ders işlenişinde okullarımızda bulunan matematik araç gereçlerinin (cetvel, pergel, iletki, gönye v.b.) kullanılması gerekmektedir.    
   Okullarda ders sınıfı uygulamasına geçilerek, bu ders sınıflarının o dersin ihtiyacı olan araç gereçlerle donatılması gerekmektedir.

7. 6,7 ve 8. sınıflarda program değişikliğinden dolayı plan yapılmayacağı kılavuz kitapların kullanılacağı belirtildi.

8. Değişen ilköğretim yönetmeliğine göre ders saati haftalık 4 saat olan derslerde,  her dönem için 3 yazılı sınav ve bu sınavlardan bir tanesi zümreler arasında işbirliği yapılarak aynı sorular tüm şubelere uygulanarak yapılacağı belirtildi.
   Ayrıca yeni yönetmeliğe göre öğrenciler her dönem için en az bir tane performans görevlendirmesi yapılacak ve değerlendirme ölçeği hazırlanacaktır.
   Yine öğrenci seçeceği en az bir dersten proje hazırlayacaktır

9. Eğitim Öğretim alanındaki yeni gelişmeler öğretmenlerimiz tarafından Internet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden, İlköğretim Genel Müdürlüğü sitesinden, Talim Terbiye Kurulu sitesinden ve Tebliğler Dergilerinden takip edilecektir.
   Ayrıca il dışındaki seminer programlarına katılan öğretmenlerimiz Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından görevlendirilerek orda edinmiş olduğu bilgi ve becerileri düzenlenecek seminer programları ile öğretmenlerimizle paylaşırlarsa bunun da çok faydalı olacağı belirtildi.

10. Zümre öğretmenleri arasındaki bilgi akışı okul ziyaretleri ve Internet üzerinden sağlanacaktır. Böylece öğretmenlerimizin sahip olduğu bilgi ve becerileri diğer zümre arkadaşları ile paylaşarak öğrencilerimizin başarılarının artırılacağı belirtildi.

11. Öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerle ilgili olarak ise; okul rehber öğretmeninin, sınıf rehber öğretmeninin ve öğrenci velisinin yardımı alınarak öğrenci ile bire bir ilgilenilerek bu güçlüğün giderilmesine çalışılacaktır.    
   Ayrıca bu öğrencilerle ders dışında teneffüslerde veya ders çıkışlarında istekleri doğrultusunda konu tekrarı yapmanın yararlı olacağı belirtildi.

12. İlçemizde bulunan okullar arasında ortak deneme sınavlarının yapılması ve bu deneme sınavlarının sonuçlarının değerlendirilerek gerekli tedbirlerin alınmasının çok faydalı olacağı belirtildi.

13. İlçe okullarımızda eğitim ve öğretim programları müfredata uygun bir şekilde uygulanmaktadır. Eğitim ve öğretim hizmetleri imkânlar ölçüsünde en iyi şekilde yapılmaktadır.  Bu eğitim öğretim yılında da ilçemizin başarısının artarak devam edeceği belirtildi.

14. Örgencilere ilgi ve yetenekleri doğrultusunda orta öğretim kurumlarına geçişte okul rehber öğretmeni ve zümre öğretmenleri tarafından gerekli yönlendirme ve bilgilendirmelerin yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca 8. sınıf öğrencilerinin gidecekleri orta öğretim kurumlarını tanımaları için bu okullara günü birlik geziler yapılmasının yararlı olacağı belirtildi.

15. Okullarımızda eğitimin temel taşlarında biri olan velilerimize yönelik belirli dönemlerde sınav sistemi ve öğrencilerin sınava yönelik nasıl bir çalışma yöntemi izlemeleri konusunda rehber öğretmeninin gerekli bilgilendirmeyi yapmasının yararlı olacağı belirtildi.

16. Zümre başkanı Cengiz ELİBAL bu eğitim öğretim yılında da ilçemizin başarısını artırmak için biz Matematik Öğretmenlerinin üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapacağına inandığını belirterek, yeni eğitim öğretim yılının bize öğrencilerimize ve ilçemize sağlık mutluluk ve başarı getirmesini temenni ederek toplantıya son verdi.

cengizelibal Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...

yeni üye
*
Üye No: 6878

Özel Mesaj (Offline)
« Yanıtla #6 : 11 Kasım 2010, 18:46:49 »

İndirmek için Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
tıklayınız

matem Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...

yeni üye
*
Üye No: 2642

Özel Mesaj (Offline)
« Yanıtla #7 : 22 Şubat 2011, 22:31:55 »

teşekkür ederim hocam

mtmtk2005 Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...

yeni üye
*
Üye No: 3333

Özel Mesaj (Offline)
« Yanıtla #8 : 02 Mart 2012, 13:18:54 »

teşekkürler

petrik Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: