Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Ayrıntılı Konu Bilgileri
Konu BaşlığıKonu: X sayısı ile röportaj
Cevap SayısıCevap Sayısı: 7 cevap var
Okunma SayısıOkunma Sayısı 2754 defa
Konuyu Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: X sayısı ile röportaj  (Okunma Sayısı 2754 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ziyaretçi
« : 01 Aralık 2008, 18:17:49 »

Bu hafta X sayısını konuk ediyoruz. Kendisini bulmak epey zaman aldı. Ama buna değdi. Kendisiyle ilgili çok özel ve çok gizli bir söyleşi yaptık. Söyleşi sırasında X sayısının gizemli kişiliğinin altında yatan kocaman bir kalp olduğunu fark ettik. Kendisini pek sevdik.

Denklemdeki kimliğinizi saklamak konusunda çok iyisiniz. Bunu nasıl başarıyorsunuz?

Aslında mesleğim gereği böyle davranmak zorundayım. Denklem şehrinde çok tanınıyorum elbette ama, sürekli değişebileceğim için, beni tanımak bile istemiyorlar. Ama sonunda dayanamıyorum ve denklemde eşitlik sağlandığı vakit kimliği açıklıyorum. İşte sonra, saklambaç oynayan çocuklar kadar seviniyorum.

Bir denklem şehrinin en çok hangi yanını beğeniyorsunuz?
Biliyorsunuz, denklem çok büyük bir şehir. Bilinen tarafları ve bilinmeyen tarafları var. Ben daha çok bilinmeyen taraflarını seviyorum. Bu sevgim de bilinmeyene olan merakımdan kaynaklanıyor.

Denklem şehrindeki yerinizi nasıl görüyorsunuz?

Bu şehirde yaşamak beni farklı kılıyor, bu kesin. Düşünsenize, benden başka herkesin sayı doğrusunda bir yeri var, sonra belirgin bir hayatları var ve herkes gibi yaşıyorlar. Şehirde ikamet ettikleri yer de belli. İşte biraz da bu yüzden yerim farklı. Kendimi sadece burada bu kadar özgür hissedebilirim.

Denklem şehrinde olmak sizin için bu kadar önemli mi?

Özgür ruhlu bir ifade olmama rağmen, engel olamadığım bir his var: bir şehre ait olmak. Şehir biraz da, kendinizi tanımlamakta yardımcı oluyor, ondan yardım alıyorsunuz. Bu yüzden denklem şehrinde olmak benim için çok ama çok önemli. Başka bir şehre taşınmayı hiç düşünmedim.

Bilinmeyen bir ifade olmasaydınız, hangi sayı olmak isterdiniz?

Aslında pi sayısını eskiden beri çok severim. Çok büyülü bir sayı. Pi olmak isterim. Yalnız bu sorunuz da bir hata var, ben zaten bir sayıyım. Sadece kimliğim bilinsin istemiyorum o kadar.

Kesirli sayı ya da diğer sayılardan hiç teklif geldi mi?

Evet, her zaman geliyor. İsmimi vermek istememe rağmen matematik ifadelerinde önemli bir yere sahibim ve bu teklifleri doğal karşılıyorum. Ama denklem şehrinde çok mutluyum ve ayrılmayı da düşünmüyorum.
reklamlar

isyan0005 Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...

yeni üye
*
Üye No: 8874
Teşekkür Sayısı: 0

Özel Mesaj (Offline)
« Yanıtla #1 : 01 Aralık 2008, 18:25:48 »

bu da güzelmiş..

XmatX Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...

uzman üye
*
Üye No: 27010
Teşekkür Sayısı: 134

Özel Mesaj (Offline)
« Yanıtla #2 : 13 Mayıs 2011, 17:06:31 »

ewet çok güzel..

matematikbaz Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...

yeni üye
*
Üye No: 8878

Özel Mesaj (Offline)
« Yanıtla #3 : 15 Mayıs 2011, 11:23:35 »

ÇOK GÜZELMİŞ PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

matmatik22 Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...

Altın Üye
Üye No: 21825
Teşekkür Sayısı: 2

Özel Mesaj (Offline)
« Yanıtla #4 : 13 Kasım 2011, 22:18:05 »

Çok eğlenceli bir çalışma olmuş. bunu öğrencilerimle mutlaka paylaşacağım Gülümseme Teşekkürler.
5n1k'adli üyenin imzası

Matematiği sevmek zorunda değilsiniz, ama matematiği hayatınızda kullanmayı öğrenmek zorundasınız....
Altın Üye
Üye No: 7048

Özel Mesaj (Offline)
« Yanıtla #5 : 14 Kasım 2011, 17:46:51 »

teşekkürler ben de beğendim öğrencilerimlepaylaşacağım

nhlkrc Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...

Altın Üye
Üye No: 13188

Özel Mesaj (Offline)
« Yanıtla #6 : 14 Kasım 2011, 18:43:05 »

Çok güzelmiş teşekkürler

bedirtalha Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...

yeni üye
*
Üye No: 2360

Özel Mesaj (Offline)
« Yanıtla #7 : 14 Kasım 2011, 19:15:19 »

çok hoşmuş Gülümseme çok beğendim,sempatik bi paylaşım olmuş:)emeğinize sağlık...

hilmat Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: