yeni üye
Üye No: 14075
Teşekkür Sayısı: 0
|
 |
« : 25 Ocak 2011, 23:15:35 » |
|
Atama branşım lise ama 2006 da ilköğretime geçtim. Şimdi tekrar liseye geçmek istiyorum. Her lise anadolu lisesi oluyor. Anadolu lisesi sınavıda kalkmış. Nasıl geçebilirim acaba???
|
reklamlar
|
|
|
|
|
setoas Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...
|
|
|
Altın Üye
Üye No: 13188
Teşekkür Sayısı: 2
|
 |
« Yanıtla #1 : 26 Ocak 2011, 11:46:08 » |
|
Aynı soruyu bende soruyorum hayırlı bir cevap bekliyorum
|
|
|
|
|
|
bedirtalha Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...
|
|
|
yeni üye
Üye No: 14075
|
 |
« Yanıtla #2 : 27 Ocak 2011, 00:16:00 » |
|
2010 anadolu lisesine geçiş kılavuzunda direk liseleri seçip tayin isteyebileceğimiz yazıyor. Ama zamanın kaçırmışız. Artık seneye kısmetse...
|
|
|
|
|
|
setoas Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...
|
|
|
yeni üye
Üye No: 19325
|
 |
« Yanıtla #3 : 27 Ocak 2011, 11:54:00 » |
|
Bende İlköğretim matematik öğretmenliği mezunuyum.İlköğretimde çalışıyorum ama liseye geçmek istiyorum.Canları sıkıldıkça bölüm açıyolarrr. Yakında 1.sınıf,2.sınıf..öğretmeliği diye bölüm açarlar!!!
|
|
|
|
|
|
ssaraydn Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...
|
|
|
paylaşımcı üye
Üye No: 25077
Teşekkür Sayısı: 4
|
 |
« Yanıtla #4 : 27 Ocak 2011, 21:59:27 » |
|
arkadaşlar ilköğretim matematikten lise matematik öğretmenliğine geçiliyormu? ben 3.5 yıldır görev yapıyorum cok istedim geçmeyi araştırmalarıma göre anca müdür yardımcısı kadrosundan geçilir dediler geçen yıl... bi değişiklik yada farklı bi bilgisi olan var mı...
|
|
|
|
|
|
pisagor21 Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...
|
|
|
yeni üye
|
 |
« Yanıtla #5 : 28 Ocak 2011, 07:33:40 » |
|
Talim Terbiye Kurulu kararlarına göre ilköğretim matematik mezunu ilköğretim matematik öğretmeninin herhangi bir liseye sınavla veya tayinle geçmesi mümkün değil.Bu bzim için ciddi bir sorun bence. Yaptığımız iş çok ciddi ve liselerden daha değerli ve daha yorucu.Buna rağmen niteliksiz öğretmenler olarak algılanıyoruz.Çünkü lise öğretmenleri daha üst sınıf olarak değerlendiriliyor. TTKB ye maille birşeyler anlatmaya çalıştım.Ama sonuç aynı...Öğretmenlik üniversitede verilen formasyon bilgisi değil, çalıştığımız ortamdaki tüm etkilerin bileşkesi.Mesleğimiz zor arkadaşlar.Çok değerli, peygamber mesleği de olsa böyle.. İmkanım olsa ilköğretimde çalışmazdım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yeni üye
Üye No: 10981
Teşekkür Sayısı: 3
|
 |
« Yanıtla #6 : 28 Ocak 2011, 22:18:47 » |
|
İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ MEZUNU BİR KİŞİNİN LİSEDE ÇALIŞMASI ANCAK VE ANCAK GÖREVLENDİRME YOLU İLE OLUR ARKADAŞLAR. O DA NEREYE KADAR? BU DURUM MOTİVE OLMAYI ZORLAŞTIRIR. ÜNİVERSİTE DE İKEN ORTAÖĞRETİM BÖLÜM BAŞKANI OLAN HOCAMA LİSEDE ÇALIŞABİLMEM İÇİN TEKRAR ÖSS YE Mİ GİRECEM DİYE SORU YÖNELTTİĞİMDE ALDIĞIM CEVAP ŞU " İLKÖĞRETİM MATEMATİK MEZUNU OLDUĞUN İÇİN REEL ANALİZ FONKSİYONEL ANALİZ VB ALMADIĞINIZ DERSLER VAR. BU DERSLERİ HERHANGİ BİR FEN EDEBİYAT FAK. MATEMATİK BÖLÜMÜNDEN ALIP SINAVLARDA BAŞARI SAĞLAYIP TRANSKRİP'İNİZE İŞLETMENİZ LAZIM" DEMİŞTİ. AMA BÖYLE BİŞEYİN OLMASINA PEK İHTİMAL VERMİYORUM. ÇÜNKÜ YÜKSEK LİSANS İLE ALMAN DAHA UYGUN OLUR DEDİ. BEN FEN EDEBİYAT FAK. YÜKSEK LİSANS YAPACAM LİSE DE GÖREV YAPACAM!!! NE İŞİM VAR LİSEDE? ÜNİVERSİTE DE KALIRIM!
|
|
|
|
|
|
irfanbilim Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...
|
|
|
yeni üye
Üye No: 27912
Teşekkür Sayısı: 1
|
 |
« Yanıtla #7 : 12 Nisan 2011, 17:56:16 » |
|
ilk öğretim matematik öğretmeniyim başka bir birime milli eğitime meur olarak bile geçebilirim. hatta başka bakanlığa memur yada başka bir şey olarak bir yolu varsa söyleyin. 1 yıldır harıl harıl çalışıyorum netleri yükselsin diye öğrencileri aldığımda en iyi 4 net yapıyordu geri eksi netlerdeydi 1,5 yılda en iyi hala 10 12 arası yapıyor bırakmak istiyorum nefret ediyorum bu işten.kendimi sevmiyor ve bu işi yapamadığımı düşünmeye başladım çok üzgünüm ve mutsuzum bakanlıkta nerden yükleneceğini şaşırdı öğretmenlere gelsinler avutsunlar dayaksız iltifatla sadece bu çocukları öğrenciye ağzını açamıyorsun.
|
|
|
|
|
|
azık Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...
|
|
|
çalışkan üye
Üye No: 6376
Teşekkür Sayısı: 6
|
 |
« Yanıtla #8 : 12 Nisan 2011, 23:35:24 » |
|
arkadaşlar ben bir yıl ilköğretimde çalıştıktan sonra ikinci yıl ilçedeki anadolu öğretmen lisesinin matematik öğretmenlerinden biri askere gitmiş haliyle dersler boş geçiyor bana öğretmen dönene kadar ders verebilirmisiniz dediler.olur dedim ve derse başladım.veee İLKÖĞRETİM matematik öğretmenliğini seçerek HAYATIMIN hatasını yaptığımı anladım.ogünden beri ilköğretime gitmekten nefret ediyorum.bende sizin gibi bu geçiş konusunu araştırdım ve halil ETYEMEZ'i aradım bana hukuki veya mevzuat yönü ile bunun mümkün olmadığını söyledi MALESEF
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yeni üye
|
 |
« Yanıtla #9 : 13 Nisan 2011, 15:05:03 » |
|
Mevzuata göre İdareci olarakta liselere geçmek mümkün değil.Liselerde idareci olmak için okulda TTKB nin belirtiği alanı ile ilgili ders olması gerekiyor. Milli eğitime ciddi miktarda istek ulaşsa belki alan konusu yeniden düzenlenerek imkan oluşabilir...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
. Yönetici(mod)
Üye No: 1655
Teşekkür Sayısı: 70
|
 |
« Yanıtla #10 : 16 Nisan 2011, 12:50:05 » |
|
arkadaşlar bende ilköğretim matematik öğretmeniyim ve şu an lisede idarecilik yapıyorum.idareci olarak liselere atanabilirsiniz yönetici atamada anadolu önceliği kaldırıldı konu şu an danıştayda sonuç ne çıkar belli olmaz ama şu anki mevzuata göre liselere idareci atanabiliyoruz.öğretmen olarak ise ilköğretimden liseye geçiş yok ancak görevlendirmeyle açık varsa dersleri doldurmak için lisede çalışabilirsiniz ama kadrolu olarak lisye geçmek mümkün değil.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yeni üye
|
 |
« Yanıtla #11 : 21 Haziran 2011, 11:34:19 » |
|
Alan değişikliği başladı.Arkadaşlar ilgili yerleri arayıp isteğimizi belirtelim...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yeni üye
Üye No: 10666
|
 |
« Yanıtla #12 : 10 Aralık 2011, 17:16:20 » |
|
ya arkadaşlar bende ilk mat öğretmeniyim.hayatımdan nefret ediyorum nereden seçtim bu bölü mü ben?anadolu lisesi çıkışlıyım yüksek puan alıp burayı seçtim( fen edebiyat matematik havada karada geliyordu) ama akılsız kafam seçmedik orayıda burya geldik.neymiş ataması varmış.atama olsa ne yazar ki.bi insan işini sevecek arkadaşlar yoksa hayat zehir oluyor örneiği benimdir.liseye geçiş konusunu cok araştırdım.öss sınavına girdim tercih yaptım ilk sıradan trakya fen edebiyatı kazandım ama bana derslere grimek zorunlu deyince kayıt yaptıramadım.lisede mdr.yrd. olayını araştırdım ama alanına ait bir ders gerekiyormuş.açıköğretimde her branş var matematik yok.kafayı yemek üzereyim.
arkadaşlar benle aynı sorunu yaşayan burdaki arkadaşlara bir önerim var.birlikte hareket ederek çözüm yollarından haberdar olalım bu başlık altında ltfn.
birde fen edebiyatta yüksek yapınca alan değişikliğinden geçiş oluyor mu?bir arkadaşımız yüksek yapınca ünide kalırım demiş ama o sürecede değmex bence.üni de rektöre dekana yalakacı olmalısın.lise en güzeli ya
|
|
|
|
|
|
famas Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...
|
|
|
yeni üye
Üye No: 16109
|
 |
« Yanıtla #13 : 10 Aralık 2011, 22:15:47 » |
|
bir arkadaşım ilkmattan liseye geçmek için öss ye girdi.aldığımız dersleri belgeleyip 4 yıllık süreyi 2 ye indirdi. hocalarla konusup cogu derste devam zorunlulugundan kurtuldu...bazı derslere girip vize finallere katılıyor..uzun bi süreç gibi görünebilir ama ilkmattan bu denli rahatsız iseniz mantıklı bir çözüm..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
. Yönetici(mod)
Üye No: 113
Teşekkür Sayısı: 124
|
 |
« Yanıtla #14 : 19 Şubat 2012, 13:12:45 » |
|
İlköğretim matematik öğretmenliği çıkışlı arkadaşlar, anadolu liseleri sınavları için başvuru ekranını açtığınızda ve başvuru yapmaya çalıştığınızda çıkan ibare şu" alanınız başvuru için uygun değil". Haberiniz olsun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yeni üye
Üye No: 5660
Teşekkür Sayısı: 1
|
 |
« Yanıtla #15 : 19 Şubat 2012, 14:51:24 » |
|
arkadaşlar ben de mesleğe ilk başladığım yıllarda çocukların bu başarısızlığını kafaya taktığım için mesleğimden çook soğudum şimdi il merkezinde çalışıyorum... okul idaresi ve gelen veliler gayet saygı gösteriyorrrr çocuklar peşimden 5 er 5 er koşuyor tenefüs yapamıyorum.. ayriyetten özel dersten gayet iyi kazanıyorum.... tavsiyem şudur size kendinizi güzel bir okula atmaya çalışın.. bir yandan yüksek lisansınızı doktoronuzu yapın yaş 40 cıvarına gelince doktoranızla ya üniversiteye geçmeye çalışın yada başka bir kuruma bakanlığa müdür olmaya çalışın... illede lisede çalışmak istiyorsanız diyecek bir şeyim yook... ama öss ye girmek tek çare herhalde.... saygılar ilk başladığım yıl 3 ayda 10 kilo vermiştim....
|
|
|
|
|
|
ateacher Henüz bir imza seçmediniz(ilkmat.net)...
|
|
|
yeni üye
Üye No: 6048
Teşekkür Sayısı: 12
|
 |
« Yanıtla #16 : 19 Şubat 2012, 18:03:14 » |
|
ateacher hocam hangi il merkezindesiniz merak ettim
|