Okul adı: Turan İlköğretim Okulu
Okul adresi: Beykapısı Mahallesi, Doğru Sokak No: 25 Merkez / Şanlıurfa
Okul telefonu: 0 (414) 756 3004
Öğretmenimizin adı soyadı: Renan TUFAN
İhtiyac duyduğunuz kitap çeşitleri: Hikaye, Roman, SBS hazırlık yaprak testleri.
Arkadaşlar biz daha önce kitap kampanyası başlatmıştık okulumuz için , yerel basında bile yer almasına rağmen çok fazla ilgi olmadı.
Birey Dersanelerinin gönderdiğ SBS kitapları , Eski Valilerimizden Sayın Mehmet Yıldırım'ın imzalayıp gönderdiği kendisine ait kitaplar ve Bursa 'dan duyarlı bir vatandaşımızın gönderdiği kırtasiye malzemesi. Bu kadarlık bir katılım oldu. Bir çok sınıfımızda hikaye ve roman yok. Aslında yok derken şöyle bir sınıfta 20 çeşit kitap var her kitaptan 2 tane olsa 40 adet yapar. Ancak öğrencilerimiz
yıllardır aynı kitapları okudukları için sıkılmışlar. Mesela Dünyanın merkezine yolculuğu 3 kere okudum diyor çocuk. Neden farklı kitap yok.
Yardımlarınızı bekliyoruz. Allah yardımlarınızı kabul etsin.
Okulumuz Hakkında;
Urfa'nın tarihteki yeri ne kadar eskiyse Turan İlköğretim Okulunun yapılışı ve binanın ismi de o kadar eskidir.
Şanlıurfa'nın bir Türk şehri olması ile Turanilerin yaşadığı şehir bazı onarımlardan geçmiş ve Turan İlköğretim Okulunun bulunduğu bina bu dönemde ilk tamirini görmüştür.
Yüzyıllarca çeşitli devletlerin himayesinde kalan Urfa'da, Turan İlköğretim Okulunun binasy çeşitli eğitimcilere ev sahipliği yapmıştır. Beyaz taşlarla yapylmış antik bir eser olmakla beraber yıllarca Süryani Kilisesi olarak kullanılan bina Süryanilerin Urfa'dan gitmesi ile okul haline getirilmiş ve yıllarca Osmanlı Devleti idaresinde çok değerli insanlar yetiştiren okul, cumhuriyetin kuruluşundan sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün emri ile Turan İlkokulu ismini almıştır.
1912 yılında İmam Hatip Okulu ve müze olarak kullanılan bina 1912 yılynda tamir görmüş, 1945-1952 yılları arasında ilkokul ve eş zamanlı olarak İmam Hatip Okulu olarak hizmet vermiştir. Binanın tarihi değeri sebebiyle bir bölümü Şehir müzesi haline getirilmiştir. Tahribat ve yıpranma sebebiyle 1960 yılında eski bina devlet tarafından tamamen yıkılmış ve şuanda mevcut olan bina yapılmıştır.
Turan İlköğretim Okulu Urfa'mızın en eski okulu ünvanını taşımaktadır.
Okul, 1100 metre kare üzerine kurulmuş olup 12 sınıfı , 3 idare odası , 1 öğretmenler odası, 1 kütüphane, 1 Bilişim Teknolojileri sınıfı ve 1 Fen Laboratuarı ile hizmet vermektedir.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin
Üye Ol veya
Giriş Yap